Τα δίκτυα Η/Υ σήμερα είναι απαραίτητα σε κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη. Καθορίζουν τον τρόπο συνεργασίας των εργαζομένων μιας επιχείρησης και είναι κριτήριο αποδοτικότητας μιας εταιρείας. Υλοποιούμε εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, επεκτάσεις δικτύων. Παρέχουμε λύσεις δικτύωσης για κάθε περίπτωση, μέγεθος και τοπολογία δικτύου, ενσύρματο ή ασύρματο. Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του δικτύου σας, σας παρέχουμε εξοπλισμό υλικού (hardware) από κορυφαίες εταιρείες του χώρου.

network pic

 

 Σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας ένα δίκτυο

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία  που είναι "η πλήρης ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη με προϊόντα και υπηρεσίες ποιότητας πριν και κυρίως μετά την πώληση", η εταιρία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στο χώρο των επικοινωνιών Data, Φωνής και Εικόνας. 
Η Multix, καλύπτει όλο το φάσμα των εφαρμογών και των υπηρεσιών στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και συνεχίζει να αναπτύσσεται, ακολουθώντας τα πρότυπα μιας δυναμικής και ευέλικτης επιχείρησης. 
Μέρος της τεχνολογικής μας ετοιμότητας είναι αναμφίβολα οι πολλές και σημαντικές συνεργασίες μας με κατασκευαστικούς οίκους του εσωτερικού και του εξωτερικού. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές εξοπλισμού επικοινωνιακών προϊόντων σε όλο τον κόσμο έχουν εμπιστευθεί στη Multix την προώθηση των προϊόντων και την τεχνογνωσία τους. 
Η Multix, πρωταγωνιστεί στο χώρο των δικτύων. Οι άνθρωποί μας, συνδυάζοντας απλά και σύνθετα προϊόντα και ένα πλέγμα υπηρεσιών ποιότητας, πιστοποιημένων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2000, δίνουν στην επιχείρηση του σήμερα, τις λύσεις του αύριο. 
Παράλληλα, τα στελέχη της Multix μελετούν προσεκτικά τις τεχνολογικές εξελίξεις, καταγράφουν τις τάσεις στη διεθνή και ελληνική αγορά και προετοιμάζουν το αύριο. Στην εταιρεία μας οι ιδέες και τα οράματά σας γίνονται πράξη: ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα, λύσεις για το Διαδίκτυο, ασφαλής μετάδοση πληροφορίας. Λύσεις που εμείς δίνουμε σήμερα, γιατί οι άνθρωποί μας προβλέπουν έγκαιρα τις εξελίξεις και φέρνουν την τεχνολογία αιχμής στους πελάτες μας.

Data Centers & Computer Rooms 

Χώροι κατάλληλοι αποθήκευσης και στέγασης ειδικού εξοπλισμού, για εταιρίες, φορείς, Δημόσιους οργανισμούς, Τράπεζες όπου εκμεταλλεύονται, επεξεργάζονται ή μοιράζουν μεγάλο όγκο πληροφοριών / δεδομένων. Συγκεκριμένα για την κατασκευή των χώρων απαιτείται να δημιουργηθούν: 
•    Παροχή συνεχούς ροής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ, UPS , H / Z) 
Τα υπολογιστικά συστήματα, καθώς επίσης και άλλες ηλεκτρονικές διατάξεις, λόγω της σχεδίασής τους η οποία προϋποθέτει τροφοδοσία με συνεχές ρεύμα (DC), επηρεάζονται από τις διακοπές ρεύματος μεγάλης και μικρής διάρκειας. Δε μπορούν να αποθηκεύσουν επαρκή ποσότητα ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτά τα γεγονότα, τα οποία μάλιστα εμφανίζονται καθημερινά. Κάθε διακοπή ρεύματος σταματά τη λειτουργία ενός υπολογιστικού συστήματος και προκαλεί απώλεια δεδομένων, πιθανώς ζημιά του μηχανήματος και σίγουρα ενόχληση.  Η παροχή συνεχούς ροής ηλεκτρικής ενέργειας πετυχαίνεται κάνοντας συνδιασμό πηγών ενέργειας από ΔΕΚΟ (ΔΕΗ) και συστημάτων UPS – H/Z . Το UPS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει ισχύ σε περιπτώσεις διακοπής του ρεύματος μικρής διάρκειας ή ώσπου να τεθεί σε λειτουργία κάποια εφεδρική ηλεκτρική γεννήτρια, η οποία είναι σε θέση να παρέχει ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα.  
•    Access Control (Σύστημα Ελέγχου πρόσβασης) 
Στο χώρο που θα δημιουργηθεί για την εγκατάσταση του Computer Room – Data Center , θα πρέπει να γίνεται έλεγχος προσπέλασης. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υπάρχει σύστημα ελέγχου προσπέλασης ώστε να εισέρχονται στο χώρο μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα. Το σύστημα μπορεί να περιλαμβάνει καρταναγνώστες, κομβία ανάγκης για το άνοιγμα των εξόδων τοπικά, μονάδα ελέγχου παρουσίας κ.ά. 
•    Ειδικές συνθήκες κλιματισμού / αερισμού 
Στο χώρο θα πρέπει να εγκατασταθούν ειδικά μηχανήματα κλιματισμού-αερισμού ώστε να παρέχουν ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία σε συνεχή 24ωρη βάση. Έτσι, αποφεύγουμε την υπερθέρμανση του εξοπλισμού και κατά συνέπεια εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη και μακροβιότερη λειτουργία του συστήματος.


Security

H MULTIX παρέχει μία πλήρη γκάμα προϊόντων και  υπηρεσιών Security. Ξεκινά από τη μελέτη και την υλοποίηση της ασφάλειας διακίνησης της πληροφορίας για λογαριασμό του πελάτη της, συνεχίζει με την δυνατότητα εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας όλων των αξιόπιστων εταιρειών και καταλήγει στη χρήση και εγκατάσταση ψηφιακών πιστοποιητικών (server certificates). 
Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παρέχονται στον τομέα αυτό έχουν εν συντομία ως εξής: 
•    Security Studies & Policies
•    Firewalls
•    Secure Transaction & Report Systems
•    Secure Intranets & Extranets
•    SSL protection 
•    Access Control 
•    Secure Messaging 
•    Secure Hosting
•    Client Authentication